CORONET THEATER
ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2017 – 2018

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Μάρκος Σεφερλής, που εδώ και χρόνια έχει κερδίσει την αγάπη των παιδιών, διασκευάζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, για 4η χρονιά, σε μια ξεκαρδιστική παράσταση αγγίζει όλες τις παιδικές ψυχές…
Η ιστορία διαδραματίζεται στον παλιό ξύλινο μπουφέ μιας κουζίνας. Ο Ζυμαρούλης, ο οποίος μόλις έχει ψηθεί από τους «Μεγάλους» – τους ιδιοκτήτες δηλαδή του σπιτιού – συναντά τον Κούκο, που ζει μέσα στο ρολόι του σπιτιού κι αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έχει έναν κουρασμένο και ταλαιπωρημένο λαιμό, ο οποίος δεν του επιτρέπει να εκφέρει σωστά τα περιβόητα «κούκου» του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το επόμενο πρωί να βρεθεί στον σκουπιδοτενεκέ. Σε συνεργασία λοιπόν με το Αλάτι και το Πιπέρι προσπαθεί να γιατρέψει τον λαιμό του Κούκου, έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναβρεί τη φωνή του και να παραμείνει κοντά τους. Έρχεται όμως αντιμέτωπος μ’ έναν πεινασμένο Ποντικό – που ζει κρυφά πίσω από τον μπουφέ – κι ένα παλιό, ξεχασμένο φακελάκι Τσαγιού, που ζει μέσα σε μία τσαγιέρα στο πιο ψηλό ράφι της κουζίνας! Θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του;
 Η μεγάλη κι εποικοδομητική συμμετοχή των παιδιών, το έξυπνο χιούμορ, η έντονη δράση, τα μεγεθυμένα αντικείμενα και σκηνικά, τα πολύχρωμα κι εντυπωσιακά κοστούμια, τα πολλά και όμορφα χορευτικά και τραγούδια και τέλος τα απλά, αλλά πολύ σημαντικά μηνύματα της παράστασης – όπως είναι η φιλία, η αγάπη και η συνεργασία – κατατάσσουν το μιούζικαλ του David Wood «Ο Ζυμαρούλης» ως ένα από τα πιο σπουδαία και πιο πολυπαιγμένα έργα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας!

Zimaroulis2009-4Ο David Wood άρχισε να γράφει ως σπουδαστής ακόμη, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στη δεκαετία
του ’60. Το πρώτο 
του έργο για παιδιά, το έγραψε το 1967 και από τότε έχει γράψει πάνω από πενήντα έργα, τα οποία παίζονται επανειλημμένως σε όλον τον κόσμο. 

Έναν κόσμο που μπορεί να προκαλέσει τη φαντασία τους, να διασκεδάσει, να τα κάνει να σκεφθούν, να γελάσουν και κυρίως να διευρύνουν το μυαλό τους, δημιουργώντας νέες ιδέες, καθώς επίσης και την απόκτηση της δύναμης της αφήγησης μιας ιστορίας!
Μέσα σ’ αυτά, συμπεριλαμβάνεται και το μιούζικαλ “Ο ΖΥΜΑΡΟΥΛΗΣ” (THE GINGERBREAD MAN), το οποίο όταν ανέβηκε για πρώτη φορά, παίχτηκε για εννέα χρονιές στο Λονδίνο.
Ο David Wood θεωρείται παγκοσμίως, ο κορυφαίος δραματουργός παιδικών έργων και το 2004, βραβεύτηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία και το τεράστιο έργο του.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Μάρκος ΣΕΦΕΡΛΗΣ
Γιάννης ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ
Σοφιάννα ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
Φανούρης ΚΟΡΡΕΣ
Ελένη ΚΑΡΒΕΛΗ
Ηλίας ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Αντώνης ΒΛΑΣΣΗΣ
Κατερίνα ΚΑΣΜΕΡΙΔΟΥ
Ιωάννα ΚΕΦΑΛΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, Διασκευή-Στίχοι τραγουδιών: Μάρκος Σεφερλής
Συγγραφέας: David Wood
Μουσική: Νίκος Βεντουράτος
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη
Χορογραφίες: Αντώνης Βλάσσης
Φωτισμοί: Κώστας Δεληγιάννης
Ήχος: Δημήτρης Σεφερλής
Μακιγιάζ: Βάσια Λυμπεροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αρετή Ζαχαριάδου
   
Παραγωγή: